CPS-II CANVI DE PILA

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON


Com ja hem comentat anteriorment, els jocs de CPS-II moren quan se'ls acaba la pila interna. Això els passa perquè porten un sistema d'encriptació per programari que desapareix en esgotar-se la pila, fent que la placa mare no els reconegui.


Les piles de la CPS-II serveixen bàsicament per guardar aquesta encriptació i els rècords de les partides. Segons tinc entès, en ser piles de liti només es gasten quan el joc es fa servir, pel que si no juguem gaire podem esperar més temps a canviar-la.


Aquestes piles poden arribar fins als set anys d'autonomia, però des de Briconsola recomanem canviar-la cada quatre o cinc anys.

 

 

Aquestes piles són fàcils de trobar en botigues d'electrònica, bàsicament en tres formats: amb patilles (per anar soldades en placa), sense patilles (per anar en un suport) i el doble de llargues (amb el doble de capacitat, no de voltatge).


No són exageradament cares, rondant els 6 o 7 euros (Ref: ER14250).

 

 

NOTA: Actualment podem trobar una plaqueta auxiliar per adjuntar a la placa del joc i així poder prescindir d’aquestes piles. Què voleu que us digui, pot resultar molt pràctic, però li treu la originalitat del conjunt. No obstant això és molt fàcil d’instal·lar i pot ser recomanable.

 

 

CANVI DE PILA


El primer que hem de fer és obrir les carcasses del joc, traient-ne els quatre cargols marcats en vermell; per a això necessitarem un tornavís contratorx (un torx amb forat al mig del cap).

 

 

Al punt verd, depenent d'on s'hagi fet l'últim canvi, ens hi podem trobar algun tipus de precinte: l’haurem de tallar.

 

 

Per separar les carcasses només hem de començar a separar per la part frontal del joc i estirar, fins que se'ns alliberin les seves grapes de plàstic.


Una vegada tinguem les carcasses separades i la placa a la vista, veurem de seguida la ubicació de la pila.

 

 

Aquí podem estar tranquils, perquè encara que ens faci por deixar un moment la placa sense pila, tenim temps de sobres (això sí, sense entretenir-nos en excés).


Arribats a aquest punt, només haurem de dessoldar la pila vella i soldar-ne una de nova. Respectarem SOBRETOT la polaritat de la vella, ja que si la muntéssim a l'inrevés provocaríem un curt a la placa, i ja de pas l’enterraríem abans d’hora...


Si la nostra pila és sense potes i no tenim un suport especial on situar-la, només hem de soldar dos cables, primer als pols i després a la placa.


Hi podem ficar, com ja he comentat, qualsevol tipus de pila de liti mentre sigui de 3’6 volts, però sobretot hem d'assegurar-nos que una vegada soldada faci bon contacte i quedi assegurada.


NOTA: Una altra cosa fonamental a fer un cop acabada l'operació, és marcar degudament la data de la intervenció (o la de la següent) de cara a portar un bon control sobre el seu manteniment.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23