DESMUNTAR CDX

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

Abans d’endinsar-nos en el seu desmuntatge, us diré que aquest és un aparell bastant complex.

 

A banda de ser delicat degut al lector, és molt compacte i resulta una mica embolicat de desmuntar. La placa consta de dues parts: la placa Megadrive i la Mega CD. 

 

El primer que farem és donar-li la volta i treure’n els quatre cargols marcats a la foto següent:

 

 

Per poder-ne separar les carcasses, haurem de treure també tres cargols ubicats als laterals i a la part posterior de la consola.

 

 

Quan els haurem tret, ja podrem girar de nou la consola i separar-ne la tapa inferior. Un cop la tinguem fora, veurem una gran làmina que cobreix la placa mare. 

 

Aquesta làmina va unida a la placa amb unes gotes de soldadura.

 

 

Després de retirar aquestes gotes d’estany, hi ha un parell de cables marcats que uneixen les dues plaques del CDX mitjançant estany; podem aprofitar per dessoldar-los ja mateix.

 

 

Ara ja podrem anar traient cargols; per treure la primera placa, la de la Megadrive, només hem de treure dos cargols i separar un connector.

 

 

La placa va ben encaixada, ja que s’uneix a la del Mega CD mitjançant un connector gran de sòcol, però si estirem amb compte ens cedirà sense cap problema. 

 

Quan estigui separada, haurem de treure el connector dels cables de les piles. Aquest connector està situat per la cara de sobre de la placa, a la part del darrera.

 

 

Ara ja tindrem la placa de la Megadrive separada:

 

 

 

El següent és desmuntar els cargols que fixen la xapeta que es veu a la següent imatge. 

 

Molt de compte en tornar a muntar aquesta tapa, ja que en ella hi ha els pivots on es recolza el lector (marcats en groc), i han de quedar ben muntats.

 

 

Un cop hàgim tret els cargols ja podrem seperar la placa del Mega CD. Ara bé, dos apunts importants:

 

- Hem d’estirar-la de l’esquerra, ja que al costat dret hi ha el connector d’auriculars i el potenciòmetre del volum ficats dins de la carcassa, pel que no ens seguiria. 

 

- En separar la placa no ens seguirà el lector, doncs va unit a ella mitjançant uns connectors, i per tant, aneu amb molt de compte.

 

 

Aquest és l’aspecte que ofereix la part superior de la placa amb el lector en ella; per desmuntar el lector, hem de treure el connector pla de dades i els tres connectors de corrent. Aquests últims no surten a la foto però estan on hi ha la marca:

 

 

Per alliberar el connector de la pista plana s’ha de retirar, cap enrere, el seu retén per ambdós costats.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23