DESMUNTAR PS2 (GRAN)

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

Com ja sabreu, de models grans de PS2 n’hi va haver fins a deu de diferents; cadascun d’ells tenia els seus matisos i diferències, però la manera de procedir amb el seu desmuntatge era similar.

 

Aquest manual està basat en una V7, consola molt venuda a Catalunya. Les V9/V10, els últims models venuts, són ben bé idèntiques al model descrit, i les V4, V5 i V6 també són bastant similars amb alguna petita diferència, bàsicament en el tema dels connectors.

 

El model més diferent és la V3, el primer que es va vendre a les noStres terres, i un model que es distingeix per tenir la placa mare petita; però tot i això, el seu desmuntatge no dista gaire de l’exemple. 

 

El primer que farem és donar la volta a la consola i treure’n les tapetes dels cargols; per a això, farem servir un tornavís petit o la punta d’un cúter, tot i que la millor «arma» seran les nostres ungles, ja que no deixen marca...

 

 

Un cop haguem tret les tapes, podem procedir a treure els cargols que fixen les carcasses, uns cargols dels quals en trobarem de curts i de llargs a qualsevol de les versions. 

 

Majoritàriament n’hi ha quatre de llargs ubicats als forats de més a la dreta, però tot i això no és mala idea anotar-ho per si de cas.

 

 

Quan els haguem tret tots, li podem donar la volta; en traurem la tapeta d’expansió i separarem la carcassa superior aixecant-la de darrera cap al davant. Però compte amb aquesta carcassa, ja que als models V4, V5, V6, V7 i V8 porten l’interruptor doble de power-eject unit a ella, pel que haurem de separar-la tal i com es veu a les següents fotografies:

 

 

Per treure aquest interruptor doble només haurem de separar-lo de la carcassa al mateix temps que tirem lleument d’ell cap a la dreta, com veureu a continuació:

 

 

Un cop separat de la carcassa superior, podem treure’n la pista plana, estirant-la amb molt de compte:

 

 

A continuació apartarem definitivament la carcassa superior i centrar-nos en la resta de la consola. 

 

I continuarem per treure els cargols de fixació del port de comandament i del ventilador.

 

 

Per treure el port de comandament, només hem d’estirar-lo cap amunt, i veurem que ens seguirà el seu connector pla. 

 

Per separar-ne la pista, haurem d’obrir el retén del connector:

 

 

Quan hàgim tret el port de comandaments i els cargols del ventilador ja podrem separar la consola de la carcassa inferior. Per fer-ho, hem d’estirar el bloc de la consola cap amunt, operació que podem fer agafant-lo per l’espai de l’expansió. 

 

Un cop separat, veurem la consola de la següent manera:

 

 

Ara, amb l’ajuda d’unes alicates de punta, li traurem els connectors plans del grup lector (part dreta de la consola). 

 

Molt de tacte amb aquests connectors: com que tots van a pressió, s’haurien d’alliberar, sense majors problemes, estirant d’ells amb poqueta força.

 

 

Un cop tinguem tots els connectors a fora separarem una mica el conjunt ventilador – interruptor general, i ens disposarem a aixecar el lector de davant cap a darrera. 

 

Per poder-ho fer, amb un petit tornavís pla separarem la grapa de la part davantera del lector.

 

 

Seguidament, aixecarem amb compte el lector, i veurem el connector pla que uneix la lent amb la placa mare:

 

 

Per treure aquest connector només haurem de treure’n el retén al connector.

 

Aquest retén s’allibera prement, molt dèbilment, el mateix per ambdós cantons, com marquen les fletxes (segona fotografia anterior). Molt de tacte amb el retén que és delicat, i només que el separem una mica, la pista ja ens sortirà. 

 

Quan haurem tret el lector li donarem la volta a tot el bloc, ja que la resta de desmuntatge es fa per la part de sota. El primer que traurem són els cargols que fixen la placa d’alimentació.

 

 

Amb els cargols ja sobre la taula, veurem que estirant la placa d’alimentació, cap amunt, se’ns allibera d’uns pins de la placa mare.

 

Amb molt de compte, la separarem una mica del bloc, però no massa, ja que encara tindrem el grup ventilador unit a ella.

 

Separada la placa d’alimentació, veurem que la carcassa de l’«expansió» ens surt sense cap problema. També traurem un plàstic que porta la consola per aïllar la placa mare de la calor produïda per la font. 

 

Quan el tinguem fora, ja veurem el mini connector del ventilador, petit i delicat, pel que aneu amb molt de compte quan l’estireu.

 

 

Arribats fins aquí ja només ens manca treure les xapetes dissipadores de la placa mare.

 

Per poder alliberar la placa mare haurem de treure un cargol per la seva cara superior, i diversos per la cara inferior. 

 

Quan els haurem tret tots, podem treure les xapes; us podria costar una mica degut a la pasta dissipadora, però podeu procedir sense por.

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!