DESMUNTAR WII

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

Nintendo, que sempre s’ha caracteritzat per voler-nos posar les coses difícils, ha optat aquesta vegada per uns cargols de tres puntes. Tot i que per sort no tots són així, al final un tornavís de tres puntes ens facilitarà molt la feina. 

 

Si no disposem d’ell, ho podem fer amb un tornavís pla molt petitó que ens encaixi bé entre dues de les tres puntes; la resta de cargols són d’estrella normal.

 

 

Abans de començar el desmuntatge us diré que per fixar les carcasses exteriors, la Wii fa servir cargols de diversos tipus i mides, pel que no està de més apuntar-se’n la seva situació o prendre algunes fotografies per estalviar-nos problemes en el muntatge posterior. Al seu interior, són tots iguals menys els del lector, pel que ja no resulta tan complicat. 

 

El primer que hem de fer és treure les tapetes dels ports de comandament i memory card de Game Cube. Per fer-ho només hem d’obrir-los i estirar-los cap amunt.

 

 

Quan hàgim tret les tapes veurem que hi ha tres cargolets que ens recullen la tapeta negra inferior.

 

 

Quan els hàgim tret, ja podrem retirar aquesta tapa, i veurem els cargols que fixen la consola per aquest lateral.

 

 

Com podeu veure a les següents fotografies, per arribar a alguns cargols hem d’aixecar algun peu de goma o tapeta adhesiva. Si ho fem amb un petit tornavís pla i molt de compte, no els espatllarem, i podrem tornar-los a muntar un cop acabada la consola.

 

Us recomano que els aneu enganxant els uns als altres, i d’aquesta manera no s’embrutaran ni perdran l’adhesiu. 

 

El primer que traurem és la tapeta de la dreta, la qual és el suport de la pila, i a sota seu hi ha un dels cargols que agafen les carcasses.

 

 

Ara només ens quedarà la part inferior de la consola i ja podrem separar-les.

 

 

Compte en treure el frontal de la consola; hi ha un petit connector unit al bloc, i per tal de treure’l hem d’estirar-lo amb cura.

 

 

Un cop oberta la consola separarem el lector del bloc. Per fer-ho, haurem de treure els quatre cargols que el fixen, i el separarem cap a l’esquerra, amb compte, ja que ens seguiran els seus connectors.

 

Per treure aquests connectors només hem d’alliberar llurs retens.

 

 

El següent pas és treure el plàstic negre de la part frontal de la consola.

 

 

NOTA: molt de compte en desmuntar i en tornar a muntar, ja que el plàstic negre davanter porta una rosca mòbil que ha de quedar al seu lloc una vegada tot estigui muntat de nou, si no en acabar el muntatge de la consola no ens quedarà ben fixat d’aquest costat.

 

 

Ara anirem amb la part del darrera i el ventilador. Compte amb els sensors que hi ha fixats a sobre, els haurem de separar amb molta cura i sobretot, molt de compte de no arrencar els seus cables, ja que són molt fins.

 

 

Un cop treta la carcassa negra, només ens quedaran la placa mare i les xapes de refrigeració. 

 

Començarem per descollar la aquesta xapa de refrigeració superior.

 

 

I finalment, si traiem els quatre cargols que fixen el dissipador principal, ja podrem separar la placa mare de la consola.

 

 

Compte amb la plaqueta que es veu a la primera foto, ja que només va a pressió i té uns connectors molt fins; aneu amb cura també en el seu muntatge.

 

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23