DESMUNTAR PSX

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

Per procedir amb el desmuntatge de la PSX haurem de donar-li la volta a la consola i treure’n els taps que oculten llurs cargols. Quatre d’ells són iguals que els de la PS2, pel que amb l’ungla podem aixecar-los fàcilment sense marcar els plàstics. Els altres tres estan sota els peus de goma, i sortiran sense problema només estirant-los.

 

 

Després de treure els cargols, i només alliberant una petita grapa posterior, ja ens sortirà la carcassa inferior de la consola, deixant-nos a la vista la placa principal de la mateixa. 

 

Abans de desmuntar res més també podríem treure els dos cargols que fixen encara la carcassa superior, i el connector pla, marcat a la foto:

 

 

NOTA: en aquesta consola, essent de SONY, ens trobarem amb tres tipus de connectors plans: els que no tenen retén, els que el tenen en obertura superior (com una tapeta) i els que el tenen vertical.

 

 

1- Connector sense retén: per alliberar-ne la pista només l’haurem d’estirar pel seu plàstic blau.

 

2- Connector amb retén superior: per alliberar-ne la pista haurem d’obrir el retén com si d’una tapeta es tractés.

 

 

3- Connector amb retén vertical: per alliberar-ne la pista haurem de separar una mica els dos laterals del connector. 

 

Seguidament, com que ja tindrem la placa mare de la consola al descobert, podem optar per treure ja les pistes planes (marcades en vermell), els cargols marcats en groc (compte també amb els del darrera) i els connectors del ventilador i alimentació del disc dur (marcats en verd).

 

 

Després de treure tots els cargols ja podem separar la placa mare; l’anirem aixecant amb compte de que se’ns alliberi el connector general de corrent.

 

DETALLS DE LA PLACA MARE

 

Ara, sense la placa mare, procedirem a treure el ventilador i la plaqueta de vídeo. Per fer-ho, traurem els cargols marcats en vermell:

 

 

A continuació donarem la volta a la consola i seguirem desmuntant-ne la part inferior. D’aquesta manera podreu distingir tres blocs: la placa d’alimentació (1), els disc dur (2) i els lectors (3).

 

 

Seguidament podem anar desmuntant cada bloc només descollant-ne els respectius cargols.

 

A la següent galeria d’imatges veureu els cargols a desmuntar per cada bloc (en vermell). Penseu també a desconnectar el cable pla del disc dur. Els lectors van en dues peces: la tapa, que haurem de desmuntar i manipular amb compte, i el propi grup de lents. Sí, de lents... 

 

Una peculiaritat d’aquest aparell és que posseeix dues lents, una per llegir i una altra per gravar.

 

 

Desmuntar el lector

 

Un cop haguem tret els cargols del lector, el podrem separar de la consola. COMPTE! En estirar-lo, ens segueixen tres cables plans i, dos d’ells, queden travats en una esponja adhesiva (pel seu plàstic blau), pel que haurem d’acompanyar-los per l’altra parta de la carcassa metàl·lica general.

 

Per procedir al desmuntatge del lector haurem de donar-li la volta i treure’n els dos cargols que fixen la seva part dreta.

 

La resta de la xapeta protectora va enganxada mitjançant les escumes i adhesius laterals: les hem de tallar amb compte per poder separar-la. Molt de compte amb la pista plana de la lent PS2, ja que se sosté, parcialment, en aquesta xapa. Per separar-la, haurem d’arrencar amb molt de compte el seu protector negre, per poder posteriorment aixecar una petita làmina que la subjecta i treure-la de la seva ubicació. 

 

Després de la foto dels cargols aquí teniu una petita galeria amb detalls per separar la pista.

 

 

NOTA: a l’hora de tornar a muntar haurem de prestar la màxima atenció al connector pla que uneix la part dels polsadors de la PSX amb la placa mare, ja que l’espai és molt reduït i, si ens queda en mala posició, correm el risc d’atrapar-lo amb els cargols que fixen les carcasses. 

 

Per accedir millor a la seva col·locació podem obrir una mica la xapeta lateral amb unes alicates petites. Després de connectar-lo, podem ficar una mica de cinta adhesiva per fixar-lo al costat del lector.

 

 

I ja està. Amb això ja tindrem la consola completament desmuntada. Per tornar-la a muntar podeu regir-vos per aquest mateix document (en ordre invers, lògicament) per assegurar-vos que us salteu cap pas.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23