X-BOX 360

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

MODEL GRAN 

 

El primer que hem de fer per desmuntar la 360 és treure’n el disc dur; per fer-ho, només hem de prémer el botó d’extracció i estirar-lo.

 

 

Seguidament traurem el frontal de la consola, en una peça que surt a pressió, pel que estirant-la suaument ja ens sortirà.

 

 

Quan n’hem tret el frontal, traurem els laterals; aquests plàstics van a pressió, i també podem treure’ls estirant.

 

Compte, perquè van agafats amb unes grapes, i haurem d’anar movent la peça mentre estirem amb tacte per no trencar-los.

 

 

Sense els laterals a lloc, podrem procedir a separar les carcasses. La superior ens queda fixada a la consola, pel que haurem d’estirar majoritàriament la inferior. 

 

A la part posterior de la consola veureu que hi ha uns encaixos on ficar-hi el tornavís: NO HO FEU, ja que el plàstic queda marcat molt fàcilment, i la carcassa seguirà sense sortir.

 

 

La manera més fàcil de fer-ho és separant les carcasses com aquell qui obre un llibre, sense por; abans de trencar-se les grapes s’alliberen per si mateixes, garantit!

 

 

Ara ja podrem treure els cargols marcats en vermell de la carcassa superior, com ens mostra la foto següent:

 

 

Amb aquests cargols i el botó “eject” extrets, ja podrem treure la carcassa superior i veure l’interior de la consola.

 

COMPOSICIÓ INTERNA

 

Ara ja podem treure’n els components. El primer, el lector. 

 

El lector va flotant, pel que si l’agafem el podrem aixecar sense cap problema. L’única cosa que hem de fer és desconnectar-ne els connectors de corrent i senyal.

 

 

Quan hàgim tret el lector ja podrem treure el conducte d’aire (la peça blanca), el connector dels ventiladors i els mateixos ventiladors, doblegant una mica això sí, la xapa posterior.

 

 

Arribats a aquest punt, ja només ens quedarà descargolar la placa dels LEDS frontals i la placa mare en si.

 

Per treure la plaqueta frontal, haurem de treure primer el plàstic blanc que va a pressió, ja que a sota d’ell hi ha un cargol amagat.

 

 

 

Sense la placa frontal, podem donar la volta a la consola i treure’n els cargols restants. Amb això ja ens sortirà la placa mare de la seva gàbia de metall.

 

 

Per treure els dissipadors de la placa mare, només heu de fer palanca amb un petit tornavís pla a les potes de les «X» que els subjecten, per la part de sota de la mateixa.

 

MODEL SLIM

 

El desmuntatge de l’X-BOX 360 Slim és molt similar al de la versió FAT. 

 

El primer que farem serà buscar el lateral on hi ha l’osca per accedir al disc dur i aixecar-ne aquesta part:

 

 

A continuació començarem per aixecar, amb compte, la tapeta contigua. Va amb grapes de plàstic, però si anem estirant cap als laterals ens sortirà sense cap problema.

 

 

Seguidament, en cas de tenir disc dur, l’haurem de treure i continuar amb la resta d’embellidors d’ambdós laterals de la màquina. La part contrària a la ubicació del disc dur (la superior) no sembla tenir folgança possible per ficar-hi res allà, però tranquils perquè la reixeta no costa de treure. Només introduint-hi un tornavís pla i fi, o fins i tot una targeta de crèdit o les pròpies ungles, ens cedirà una mica i podrem estirar sense problemes. 

 

Per a l’embellidor inferior a la reixa (la superior), haurem de separar llurs grapetes al mateix temps que estirem; d’aquesta manera notarem com es va alliberant.

 

 

Quan tinguem els laterals nets, podrem procedir a separar la carcassa inferior; aquesta va unida mitjançant unes grapes per la part del darrera (una cosa semblant al model FAT).

 

Per alliberar aquestes grapes podem començar per un dels seus laterals, als quals hi ha dues grapes molt juntes, i que podem separar sense massa problema amb l’ajuda d’un tornavís.

 

 

Un bon truc pot ser alliberar-les i separar les carcasses perquè se superposin i no es tornin a tancar; d’aquesta manera podrem separar les de l’altra banda sense que aquestes es tanquin de nou, amb l’ajuda de que la carcassa ja estarà mig oberta.

 

 

A continuació separarem les que quedin a l’altra banda. La primera és fàcil, perquè ens hi arriba bé el tornavís, però la següent, en estar una mica allunyada, pot costar una miqueta. En qualsevol cas, com que la carcassa ja està mig oberta, fent una mica de pressió, com separant ambdues parts, i manipulant aquesta zona com si volguéssim alliberar la grapa, ens sortirà sense gaire problema.

 

 

En tenir la carcassa inferior extreta podrem anar a separar la frontal. COMPTE, ja que hi ha un connector cinta que no hem d’estirar i que haurem d’alliberar abans de separar aquesta part. El seu connector és dels que porten retén, pel que separant-ne la part davantera del mateix (marcat amb la línia vermella), ja n’hi haurà prou. També haurem de veure que el connector cinta porta una espècie de faixa que envolta el connector femella, pel que abans de treure’l haurem d’aixecar aquesta part. 

 

Si no volem treure el retén del connector femella podem aixecar la part que fa de faixa de la cinta i estirar; amb això ja ens sortirà el connector sense danyar-lo, i després, una vegada desmuntada la plaqueta electrònica, podrem obrir el retén del connector amb més facilitat. Per desmuntar la plaqueta electrònica n’hi ha prou traient els dos cargols marcats a la foto i estirar-la.

 

 

A continuació podem girar el bloc restant i treure els cargols marcats a la següent fotografia. Amb això ja alliberarem la carcassa superior; també podem aprofitar per treure una plaqueta lateral que hi ha a la part posterior de la consola. Aquesta plaqueta, després de treure el cargol de fixació, la podem estirar com si d’un USB es tractés.

 

 

Havent ja tret la carcassa superior, podrem treure també la tapeta dissipadora per poder-la rentar millor. Per a això, només haurem d’aixecar la xapeta perquè puguin sortir els retenidors que la fixen i, al mateix temps, alliberar-se d’un retén que la sosté. Amb això ja podrem separar la part de plàstic de la metàl·lica.

 

 

Seguidament, ja veurem la composició interna de la consola. Gairebé tot és flotant: la lectora, la carcassa ventilador, el suport del disc dur... pel que excepte el dissipador principal i el ventilador, tot ho podrem extreure simplement traient els connectors i estirant. 

 

NOTA: per treure el suport del disc dur, haurem de treure el cargol que fixa el seu connector SATA i un cargol del darrera que fixa el conjunt a la carcassa metàl·lica. Amb el suport fora, podrem alliberar els seus connectors amb major facilitat.

 

 

Per desmuntar la lectora i poder netejar la lent, haurem de seguir uns passos concrets. Primer, li donarem la volta, en traurem la goma final (una espècie de faixa de goma) i els quatre cargols que fixen la carcassa inferior. Seguidament, per separar les carcasses, haurem de treure la part frontal de la safata (a pressió mitjançant dues grapes, estirant sense por amb l’ajuda d’un tornavís pla) i un marc d’esponja que, en cas que es trenqui, no fa falta tornar-lo a posar. Ara ja se’ns separarà la carcassa inferior de la lectora. 

 

Amb tot això encara no veurem la lent, i per poder netejar-la farà falta treure la carcassa superior; aquí ens caldrà traça, i només haurem d’aixecar una miqueta la carcassa metàl·lica i estirar-la cap enrere (ens sortirà com si fos una guia).

 

 

Per prosseguir amb el desmuntatge final de la placa mare haurem de treure, si no ho hem fet ja, els cargols que fixen el dissipador principal (marcats en groc). Quan els hàgim tret, girarem el bloc i, amb molt de compte, podrem treure el dissipador i el connector del ventilador.

 

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!