DESMUNTAR PS3

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

MODEL GRAN

 

El primer que farem per desmuntar una PS3 serà treure’n el disc dur i el cargol protecció que hi ha sota l’etiqueta de garantia. 

 

De cara a treure el disc dur, traurem el cargol marcat amb el punt vermell, i estirarem d’ell per l’ansa lateralment cap a la dreta; un cop centrat, l’estirarem.

 

 

Per treure el cargol de protecció, necessitem un tornavís com el que veieu a la foto (contra torx):

 

 

Ara toca estirar lateralment cap a l’esquerra de la tapeta superior (on posa Playstation 3), ens cedirà una mica i podrem separar-lo sense cap problema.

 

 

Quan ja sigui fora, anirem traient els cargols de la carcassa superior, marcats a la foto amb els punts vermells; tots són llargs menys un que és més curtet, però tranquils, està marcat amb una «S»:

 

 

Després d’haver tret els cargols, haurem de separar les carcasses estirant per la part del darrera de la consola, ja que a la part del davant porta unes grapes encaixades.

 

 

Ara ja veurem l’interior de la consola, i començarem a desmuntar-ne els components interns. 

 

El primer serà treure el lector, que és flotant i no porta cap cargol en exclusiva; l’únic que haurem de fer és treure-li el connector de corrent (i el connector de la font d’alimentació, que està al costat) i el connector de pista plana de senyal. També traurem aquest últim de la placa mare, i així no ens molestarà per la resta del desmuntatge.

 

 

A continuació podrem treure la plaqueta receptora de senyal i la seva antena bluetooth; no cal treure el connector de l’antena, ja que només traient el cargol de la plaqueta ja ens sortirà.

 

 

Traurem també el connector pla de la plaqueta receptora de la placa mare, i així tampoc ens destorbarà; el retén del connector de la mateixa s’aixeca sense dificultat, però tot i això, opereu amb precaució.

 

 

Seguirem amb la font d’alimentació: primer en traurem el connector d’entrada (blanc) i després el descollarem dels cargols de fixació.

 

 

Ara només quedaran la placa mare i la seva carcassa metàl·lica a la vista. El següent pas serà treure el cargol de massa general i els cargols de fixació de la placa.

 

 

Ara ja podrem separar la placa mare de la carcassa inferior i treure la part posterior de la consola.

 

 

A continuació traurem els cargols dels dissipadors, i desconnectarem el ventilador.

 

 

Finalment, podrem treure les carcasses de la placa mare, alliberant l’ancoratge frontal, tal i com es veu a la imatge. Aquesta anclatge no és més que una peça de la carcassa superior enllaçada amb una d’inferior; el dobleguem i el separem.

 

 

Seguidament ja podrem separar una part de la carcassa com si d’una tapa es tractés.

 

 

Per poder separar la carcassa metàl·lica inferior hem de doblegar una mica la planxa posterior, ja que ens abraça ambdós ports.

 

MODEL PETIT (SLIM)

 

El primer que farem serà donar-li la volta i aixecar-li els peus de goma marcats a la següent fotografia, uns peus i tapes que sortiran molt bé amb les ungles; no cal que fem servir cap tornavís, ja que deixarem marques en el plàstic. 

 

També desmuntarem tres petits cargols en format «contra torx» que hi ha a la part inferior (al mateix pla que la fletxa groga):

 

 

NOTA: el punt marcat en groc amaga el cargol del disc dur.

 

 

Havent-ne tret tots els cargols, ja podrem separar la carcassa superior i veure l’interior de la consola:

 

 

Ara procedirem a treure els connectors d’alimentació i la pròpia font d’alimentació, que va fixada per un parell de cargols, un a cada lateral:

 

 

Seguidament, podem desconnectar el connector del ventilador, llurs cargols de fixació (tot i que treure’l és opcional), les antenes Bluetooth i Wifi, els connectors del lector i el seu cargol de fixació posterior. 

 

Hem d’estar molts atents a estirar els connectors de les antenes i en aixecar el retén del cable pla del lector.

 

 

Per treure el lector, procedirem un cop haguem tret el seu cargol posterior i el seu cablejat, estirant-lo amb suavitat. 

 

Un cop fora aprofitarem per treure el connector de la plaqueta de controls, i el traurem a pressió.

 

 

Seguidament, traurem els cargols que fixen el bloc base a la carcassa inferior, marcats a la següent fotografia. 

 

Aneu amb compte perquè no sé si els he marcat tots perquè es fan difícils de veure a la fotografia, vigileu de no deixar-vos-en cap.

 

 

Ara ja tindrem la placa mare amb les xapetes dissipadores enganxades a ella; per separar-ho tot només caldrà treure’n els cargols d’unió, així com els que uneixen els dissipadors. 

 

Haurem de separar ambdues plaques amb cautela, doncs notarem certa resistència degut a la pasta dissipadora.

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!