GAME BOY

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

PANTALLA RETRO IL·LUMINADA I BIVERT

 

Com molts ja sabreu, el meu punt fort no són les portàtils, però de la mà del company @giru85 he pogut catar una GAME BOY FULL que incorporava els MODS Backlight (pantalla retroil·luminada) i Bivert (millora en la qualitat d’imatge).

 

 

Així com la il·luminació dels botons la trobo una mica forçada (i fins a cert punt molesta), la modificació d’il·luminar la pantalla LCD sí que és un gran encert per aquesta consola. A més no és una modificació gaire costosa i, pel que tinc entès, també és apta per als diferents models de GAME BOY que no incorporaven aquest extra d’origen.

 

La idea bàsica és instal·lar dins de la consola un parell de MODS que ja es venen llestos per al seu muntatge: el Backlight panel i el Bivert Module. 

 

El Backlight Panel (pantalla retro il·luminada en català) no és més que una làmina de LEDS que es col·loca a la part posterior de la pantalla de cristall líquid original.

 

 

El seu muntatge i connexió no és gens complex: només hem d’adquirir un KIT i col·locar-lo degudament en el seu lloc. 

 

A continuació us adjunto algunes fotografies detallades que mostren la seva col·locació i cablejat:

 

 

Com veureu a la següent fotografia (ampliable), només heu de separar amb molt de compte la pantalla original i col·locar-ho a sota la làmina retro il·luminada. Per a les connexions, podeu veure com s’hi adjunta una resistència de 100 Ohms en una de les línies d’alimentació de la pantalla (ens és igual el positiu o el negatiu). Penseu que és una làmina de LEDS, pel que si girem la polaritat no ens lluirà.

 

 

Pel que fa al Bivert Module, és un petit xip que s’adjunta al connector principal de la GAME BOY i que serveix, en teoria, per millorar la resolució i nitidesa dels píxels mostrats en pantalla.

 

 

La seva col·locació tampoc representa un repte majúscul, doncs porta uns orificis ja preparats on només haurem de soldar, i simplement haurem d’allargar dos contactes cap a la base del connector principal. A les següents fotografies podreu apreciar millor les meves paraules:

 

 

Una altra avantatge del MOD és que no resulta gens cara l’adquisició dels KITS, pel que aquesta modificació resulta, sí o sí, obligada per a qualsevol GAME BOY. 

 

VÍDEO DE FUNCIONAMENT

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23