PLAYSTATION 3

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

MIGRAR DADES D’UNA CONSOLA A UNA ALTRA

 

Per als que vulgueu passar dades d’una consola a una altra (jocs emmagatzemats, partides desades, usuaris...), hi ha una eina per clonar els discs durs d’una consola a una altra; es copia tot excepte els trofeus.

 

És una eina oficial de la pròpia consola i ens vindrà perfecte per si volem canviar de màquina o simplement volem tenir-ne vàries amb les mateixes dades.

 

Per poder-ho fer, només hem de tenir ambdues consoles endollades al corrent (i enceses), connectades a la televisió (mitjançant dues preses d’HDMI diferents), connectades entre elles per un cable de xarxa creuat i tenir molt clar de quina copiar i de quina rebre.

 

Seguidament, accedirem, amb les dues màquines enceses, a:

 

- Ajustaments del sistema / eines de transferència de dades:

 

 

El procés és molt simple, i la pròpia consola ens anirà dient què hem de fer. Només haurem de tenir molt clar quina és la consola que volem clonar a l’altre. D’aquí que haguem de tenir ambdues consoles connectades al vídeo.

 

Per altra banda, tot i que no ho he especificat (per lògica), caldrà que la mida del disc dur sigui igual o superior al que volem copiar. En cas de ser més gran no es clonarà la capacitat, tan sols el contingut. 

 

Per finalitzar, us adjunto l’esquema d’un cable de xarxa creuat, ja que la consola et fa saber que necessites un “cable Ethernet”, i amb un de normal no ens funcionarà.

 

 

Canviar el disc dur original i fer còpia de seguretat del contingut de la nostra PS3

 

Aquest procés ens serveix per a dos propòsits: guardar el contingut del disc dur (sobretot partides guardades i jocs descarregats) i fer una còpia exacta del sistema per si volem canviar el disc per un de més capacitat.

 

És molt senzill, ràpid i fàcil de fer, ja que la pròpia Playstation 3 té les eines necessàries. 

 

1- El primer que necessitarem (en cas de voler canviar el disc dur), és un de nou. Ha de ser Serial ATA 2.5’’, de 5400 RPM i, ja que ens hi posem, de 250 Gb en amunt.

 

 

Si només volem fer una còpia de seguretat necessitarem un dispositiu d’emmagatzemament extern per USB.

 

2- Un disc dur extern USB amb suficient espai lliure. 

 

L’únic requisit és que aquest disc estigui formatat a FAT32, ja que sinó la consola no ens el reconeixerà. A continuació us adjuntem un programa per formatar discs durs de gran capacitat en format FAT32, doncs els sistemes operatius moderns no ho permeten.

 

Fat32.zip
Archivo comprimido formato ZIP 183.7 KB

3- COMENCEM:

 

El primer que hem de saber és que en fer la còpia de seguretat la informació de trofeus es perd, així que els hem de guardar al servidor online. 

 

Per a això, hi ha que iniciar sessió amb un compte de Playstation Network i prémer el botó triangle a la icona «trofeus» de l’XMB; apareixerà aleshores l’opció «sincronitzar amb servidor», pitgem el botó X i llestos:

 

 

Ara anem al menú «ajustaments», i després al submenú «ajustaments del sistema»:

 

 

Seguidament seleccionem l’opció «ferramenta de còpia de seguretat»:

 

 

Hem d’escollir «crear còpia de seguretat». Si no hem guardat els trofeus ens indicarà que si continuem es perdran; si s’han guardat, escollim la destinació «guardat» (al disc dur extern USB) i comencem la còpia.

 

 

Com podeu veure, per un disc dur de 60 Gb d’allò més carregat, la còpia triga aproximadament dues hores.

 

 

A continuació continuem amb la fase pràctica, en cas de voler canviar el disc dur. 

 

El primer pas serà desconnectar tots els cables de la consola, posar-la en horitzontal, i obrir una tapeta que té al lateral esquerre. La tapa en qüestió té una petita osca (fletxa vermella) que és d’on haurem d’estirar; surt molt fàcilment, fins i tot estirant amb l’ungla.

 

 

Un cop tenim la tapa fora haurem de treure el cargol que fixa el disc dur (color blau).

 

 

Per treure’l, aixequem la pestanya que quedava sobre el cargol i desplacem el suport del disc dur cap a la dreta, i quan faci topall, l’estirem cap a fora i ja el tindrem a la mà.

 

 

Ara només queda separar el disc dur traient els quatre cargols assenyalats per les fletxes blanques, amb molt de compte que el tornavís hi encaixi perfectament, ja que cargols són molt febles i si no usem el tornavís adequat, podem deformar el dibuix, amb el que resultaria mols més difícil treure’ls.

 

 

Fem tot el procés a la inversa per tornar a muntar el nou disc dur a la consola. 

 

Quan endollem de nou la PS3 ens demanarà automàticament que formatem el disc dur, acció que només ens portarà uns segons.

 

 

Ara restaurarem la còpia de seguretat des del menú «ajustaments». Aquesta acció ja durarà una hora (procés bastant més ràpid que crear la còpia).

 

Tot el que teníem quedarà com estava: la música, els vídeos, jocs, icones, temes... Només quedarà restaurar els trofeus, sincronitzant de nou amb el servidor, i llestos.

 

Com a nota curiosa, encara que els trofeus es restaurin al menú i al perfil, quan entres al joc en qüestió apareixen com a «no aconseguits», però no obstant, és un detall menor.

 

NOTA: Si volem esborrar la còpia de seguretat del disc dur USB, ho farem des del menú «ajustaments» de la PS3, mitjançant l’opció «còpia de seguretat», «eliminar còpia de seguretat».

 

Si ho fem d’es d’un PC ens donarà error i no ens deixarà esborrar l’arxiu. 

 

NOTA 2: si en restaurar el disc dur ens surt un missatge d’error de versió del software, haurem d’actualitzar el software manualment.

 

 

ACTUALITZAR LA PLAYSTATION 3

 

Això només ho farem si la consola ens ho demana durant el procés de restauració.

 

Aquí teniu el procediment descrit a la web oficial:

 

Per a treure el màxim partit a la teva PlayStation 3 és fonamental que tinguis instal·lat el programari del sistema més recent.

 

Aquest és el sistema operatiu de la teva PlayStation 3 i controla totes les opcions de la consola, inclosos els tipus de contingut i característiques accessibles.

 

Per transferir la informació actualitzada a PlayStation 3, desa l'arxiu en una unitat USB.


Abans de començar, crea en el mitjà d'emmagatzematge o dispositiu USB una carpeta amb el nom 'PS3' i, dins d'aquesta, una altra amb el nom 'UPDATE' (en majúscules). Després d'haver creat la carpeta UPDATE, descàrrega l'actualització per al sistema del programari de PS3 en aquesta ubicació.

 

Una vegada l’hem guardat, desconnecta el dispositiu d'emmagatzematge i connecta'l a la teva PS3 mitjançant qualsevol de les ranures o ports USB del sistema, segons la mena de dispositiu que utilitzis.


A continuació, accedeix des de la teva PS3 al Menú principal > Ajustos > [Actualització del sistema] > [Actualitzar mitjançant un suport d'emmagatzematge], selecciona el dispositiu connectat i la PS3 instal·larà l’actualització.

 

ÚLTIMA VERSIÓ (4,85)

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!