PLAYSTATION

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

ACCESS LED MOD MEMORY CARD 

 

A continuació us presentem un MOD bastant simple i visible a realitzar sobre una Memory Card: es tracta de ficar-hi un LED de lectura de dades per poder veure, mitjançant parpellejos, quan la consola està accedint o gravant en ella. És un MOD que no suposa res de nou quant a funcionament, però que queda molt bé.

 

 

Per començar amb el MOD, només necessitarem un LED de 3mm (lluminós o pilot). En una Memory Card transparent, com la que tenim a l’exemple, no cal fer-hi cap forat, ja que l’efecte s’aprecia a través de la carcassa. Pel contrari, en una Memory Card opaca, sí que ens caldrà l’ús del trepant i una broca de 3mm, amb la qual farem un forat a la part final del cartutx (on va l’etiqueta del títol). 

 

L’esquema de connexió és el següent:

 

 

Per obrir la Memory Card només haurem de treure els dos cargols d’estrella i desplaçar la part superior de la carcassa, tal com es veu a la següent fotografia.

 

 

“ACCESS LED”

 

La idea principal de la modificació és incorporar a la PSX un LED d’accés de dades.

 

Com no hem pogut trobar la manera exacta de connectar el LED per a què ens marqui realment la lectura (segurament a causa de voltatges massa petits), hem ideat una manera on el LED ens mostri quan el motor del lector està rebent corrent i, per tant, en ser una funció semblant, també podem anomenar-la com a «ACCESS» (i que realment queda igual de bé).

 

L’únic material del que precisem per a la modificació és un LED lluminós de 3mm i una mica de cable; no ens caldrà cap resistència, ja que el LED treballarà al seu corrent normal. 

 

Primerament, hem d’obrir la consola i localitzar el connector de corrent del grup lector; un cop el tenim localitzat haurem de pelar una mica el cable que es mostra a la següent imatge. També, si traiem la xapa refrigeradora, podem soldar el cable en el mateix punt de soldadura.

 

 

Depenent del model de placa mare de la Playstation, el connector d’alimentació del grup lector estarà en una posició diferent però, no obstant, el pin necessari és el mateix. 

 

Hi pot haver altres models de placa mare però, si us hi fixeu, el connector d’alimentació del motor sempre està a prop del lector de dades de la lent.

 

 

En el punt de soldadura que hem comentat anteriorment, hi soldarem un cable, i el portarem a la pota positiva del LED. 

 

La pota negativa la podem soldar en qualsevol part metàl·lica de la consola, com en l’exemple de la fotografia següent.

 

 

I ja està!

 

Només fent això ja estarà el nostre peculiar LED de dades connectat. A continuació tenim dues opcions:

 

1- Una opció més «feixuga» on podríem col·locar un segon LED al costat de l’original o...

 

2- Una opció més polida on, disposant d’un únic LED de tres potes i dos colors, connectar-lo de la manera que veureu a continuació. 

 

El primer que farem és dessoldar el xip original i soldar el nou de la manera que es veu a la següent fotografia:

 

 

A la tercera pota hi connectarem el cable que ve del connector de lent i llestos. Per escollir un color per al POWER i un altre per a l’«ACCESS» només ens caldrà girar el LED, i que la pota central estigui en la posició de negatiu.

 

IL·LUMINACIÓ INTERIOR

 

Pot ser que molts penseu que és una “frikada”, però és una manera de donar un toc personal a la consola sense carregar-se’n l’estètica exterior. Només es tracta de ficar-hi un tipus de LED, ja sigui de tira a les parets de la consola, o un de clàssic a la carcassa superior, perquè un cop tancada la màquina i en funcionament, ens tregui un feix de llum per les reixetes laterals.

 

 

Per a tal comesa, només hem de distribuir els LEDs com millor creguem i els connectem a 7V a la placa dels comandaments de la mateixa. La PSX no té alimentació a 12V, pel que els LEDs de 5V són ideals ja que, de ben segur, no necessitarem ni resistència.

 

 

És possible que no trobem la il·luminació ideal a la primera, ja que les formes internes de la consola ens pot tapar el feix de llum, i lògicament és preferible que tot es vegi de manera uniforme, però jugant una mica amb la posició dels LEDs ho podrem aconseguir sense massa esforç.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23