GAME & WATCH

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

CANVI DE PILA

 

Aquesta modificació que us proposo a continuació serveix per adaptar la nostra benvolguda «Game & Watch» als nous temps. 

 

La portàtil de Nintendo funciona amb dues piles d’1,5 volts. Tot i que encara es troben aquest tipus de piles, ja no són tan comunes com altres referències més modernes, com ara les CR-2032. A més, ja són de 3V, pel que amb una pila passem.

 

 

 

La modificació és molt simple. Si voleu anar «al gra», només dir-vos que el positiu de la Game & Watch és el connector que us marco a la següent fotografia. El negatiu és el de l’altre extrem i, al mig, hi ha un contacte pont. 

 

A la galeria següent hi podeu veure el que haureu de fer per adjuntar un suport de CR2032 a la part inferior de la màquina. Trencarem l’estètica original, però la farem molt més versàtil i pràctica.

 

 

L’única cosa que haureu de fer és soldar els cables del suport de la pila als contactes de la màquina.

 

-Si pel contrari preferiu fer-ho d’una manera més acurada, el primer que heu de fer és treure els cargols que fixen la carcassa inferior (en vermell), i fer un parell de «micro forats» a la carcassa posterior de la consola (amb broca d’1,5 o 2 mm). 

 

Lògicament, aquests forats els hem de fer a la mida del nostre suport de la pila, i és MOLT IMPORTANT fer-los en la posició mostrada a la següent fotografia (en groc), ja que podríem carregar-nos l’altaveu; per tant, preneu bé les mides.

 

 

El següent que farem és soldar dos cables ben fins a les potes del suport de la pila, i enganxar-lo mitjançant un gota de Nural, Loctite o silicona. Fet això, internament, haurem de soldar aquests cables al connector de les piles de la G&W.

 

ADÉU A LES PILES!

 

A qui no li ha passat alguna vegada que, en voler fer una partida a la Game & Watch després d’un temps de no jugar-hi, les piles ja no són el que eren, i a sobre no en tenim de recanvi per casa...

 

Doncs per a solucionar aquest problema us proposo que l’alimenteu mitjançant un transformador. La idea és molt simple i només ens cal un transformador de 3 volts (un de 12V regulable) i un connector femella a mida.

 

L’únic requeriment és que aquesta femella sigui molt menuda, ja que l’espai no és gaire generós; per exemple, es pot usar un «jac+femella» en format micro.

 

 

En primer lloc, traurem el pont intermig del suport de les piles, i farem un forat a mida del connector femella.

 

 

A continuació haurem d’enganxar (mitjançant Nural o similar) el connector dins del forat i soldar-li llurs terminals als de les piles originals (tot recordant que el positiu és el de sobre, com us havíem mostrat a la primera foto).

 

 

I ja estarà!

 

Només quedarà adaptar el connector al transformador (respectant-ne la polaritat) i ajustar el seu voltatge a 3 volts.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23