SG-1000 / SG-1000II

SEGA SG-1000

SENYAL VÍDEO AV

 

La SG1000 de SEGA és una d'aquelles consoles que, a dia d'avui, no ens servirà de massa sense una modificació AV. La única senyal de vídeo que treu, originalment, és senyal d’antena (RF) i a més, japonesa (NTSC).

 

Desconec com es realitza la modificació “oficial” AV, ja que no he trobat massa informació a la xarxa, no obstant això, després de fer probes amb la màquina d’un company, us adjunto un mètode força complert.

 

Abans de començar us he de ser del tot sincer i dir-vos que la qualitat d’imatge, a pantalla parada, és molt bona, però quan hi ha moviment es torna un xic borrosa. No és res que impedeixi jugar amb condicions, i més contant la qualitat general dels gràfics d’una màquina d’aquesta edat, però és la única manera que he sigut capaç de trobar.

 

He provat d’amplificar la senyal mitjançant transistors, aïllar-la amb díodes, depurar-la amb resistències... i res. Al veure que no la podia millorar, us adjunto la manera més simple de connectar-ho

 

També comentar que la manera més correcte de fer-ho seria instal·lar un parell de connectors RCA a la part del darrera de la consola, però si no voleu modificar l’estètica de la màquina, també podeu soldar els cables dins la màquina i treure’ls per qualsevol orifici de la part posterior de la mateixa. 

 

Una segona opció, un xic més treballada, és utilitzar el connector DB9 que hi ha en un lateral de la consola (que segurament no utilitzarem mai). Si optem per aquesta solució, haurem de tallar les pistes originals ni connectar-hi les noves senyals. També, ens haurem de construir un cable AV amb un DB9 femella a la punta per poder-ho connectar, respectant, això sí, les connexions que haguem fet en el de la consola.

 

 

Per realitzar la modificació AV d’una SG1000, haurem de començar per separar les seves carcasses.

 

 

Tot seguit ja podrem procedir a connectar els cables necessaris a la placa mare: senyal de vídeo, àudio i negatiu.

 

La senyal negativa (marcada en negre) el podem soldar a la pròpia caixa metàl·lica del RF i la podem utilitzar tant per l’àudio com per el vídeo.

 

La senyal d’àudio (marcada en vermell) la connectarem per mitjà d’una resistència de 100 ohms per reduir al màxim les interferències.

 

I per acabar, la senyal de vídeo (marcada en groc), la connectarem directament a la pota positiva del condensador.

 

 

NOTA: Les connexions (soldadures) es poden fer tant per la part superior de la placa com per la inferior. Per la senyal de vídeo, serà preferible soldar el cable per la part inferior de la placa, però amb una mica de manya, també ho podem fer per la superior.

VÍDEO

SEGA SG-1000II

SENYAL VÍDEO AV

 

Tal i com passa en el seu model antecessor, existeix un truc molt simple (i útil) per extreure senyal AV al SG1000II. També igual que la seva antecessora, aquesta revisió treu només vídeo en format RF i NTSC, cosa que la fa incompatible amb la majoria de Tv's europees.

 

A continuació us deixo un esquema de connexió per les senyals de vídeo, àudio (mono) i negatiu.

 

 

NOTA: us he de comentar que hi ha un model molt concret de SG1000II que no té la mateixa predisposició dels xips interns. Si no vaig errat era un model més modern, un model entremig entre aquesta i la SEGA MARKIII. En aquest model concret no he sigut capaç de trobar cap manera possible de treure senyal AV.

 

 

Tot i ser força obvi, en el cas d’utilitzar un cable amb els tres jacs RCA (groc, vermell i blanc), el negatiu dels tres cables (pantalla metàl·lica (malla)) els podem unir entre ells i connectar-los directament al punt marcat com a negatiu. Per la seva part, l’ànima dels cables (cable central) vermell i blanc els ajuntarem i els soldarem a la senyal d’àudio i l’ànima del cable groc el connectarem al punt marcat com a vídeo.

 

 

En cas de connectar un connector SCART (Euro connector), el cable negatiu el connectarem als pins: 4, 17, 18 i 21, els cable d’àudio als pins 2 i 4 i el cable de vídeo al pin número 20. 

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23