GDEMU

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

L'ÚLTIMA BOGERIA PER A DREAMCAST

 

GDEMU és el nom que rep un dels últims projectes per a Dreamcast de la mà de la scene independent. Evolució directa d’un MOD experimental aparegut anys enrere per a Saturn, ens permet de manera còmoda i senzilla jugar a ISOS en una Dreamcast, obviant el lector de GR-ROM.

 

A priori sembla una aberració i una destrucció quasi total del glamour original de la màquina; no obstant, en realitat no està tan lluny d’altres MODS molt interessants, com poden ser la inclusió d’un disc dur. 

 

PLACA MARE GDEMU

 

 

Com podeu veure a la foto anterior, GDEMU és una placa electrònica amb un parell de xips de processament (que emulen la interfaç original de la Dreamcast), un lector de targetes SD, i un slot a la seva part inferior per connectar-la fàcilment a la consola (GD-ROM).

 

Un tema molt important a tenir en compte és que aquest MOD només és compatible amb les plaques mare VA1 (la immensa majoria). Per saber quina placa equipa la nostra consola, el més recomanable és desmuntar-la fins arribar a la part superior de la placa mare i comprovar-ho visualment.

 

 

PUNXEU SOBRE LA FOTO PER AMPLIAR

 

 

El millor de la GDEMU, a part de la senzillesa del seu muntatge i de ser totalment reversible, és que no implica una modificació estètica de la consola, motiu pel qual pot ser molt més recomanable que els anteriors MODS USB, SD o fins i tot que el propi HDD. 

 

La taxa de transferència de dades de la SD és molt i molt ràpida, pel que els temps de càrrega es redueixen a la mínima expressió. A més a més, gràcies als xips que incorpora la nova «placa lectora», no cal tenir una BIOS alternativa a la consola.

 

 

El principal inconvenient d’aquest MOD és el preu... A la web de l’autor es parla d’uns 130 euros, mentre que per Ebay es duplica aquest preu amb facilitat; no obstant, és una opció a tenir en compte i de ben segur baixarà de preu quan surtin els clons xinesos i d’altres...

 

El segon inconvenient (si ho podem considerar així) és la preparació de la SD que, com acostuma a ser habitual en aquests casos, pot resultar una mica complicada si no hi esteu avesats. Com que no he realitzat encara el MOD físicament, us deixo un vídeo perquè veieu ambdós processos (muntatge i preparació de la SD), el que us ajudarà en cas que decidiu embolicar-vos amb el tema.

 

Finalment, comentar que aquest MOD accepta els jocs en gairebé tots els formats d’imatge (GDI, ISO, CDI...). 

 

Sense cap mena de dubte, un bon exercici o solució en cas de tenir espatllat el nostre lector de GD-ROM.

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!